sve kategorije

Vijesti iz kluba

Početna> Vijesti iz kluba

Zašto je šperploča deformirana?

Vrijeme: 2022-07-18 Učitavanja: 56

1

Šperploča je troslojni ili višeslojni materijal u obliku ploče koji se izrađuje od drvenih segmenata u furnire ili se reže na furnire, a zatim lijepi ljepilom. Orijentacije vlakana su zalijepljene okomito jedna na drugu. Šperploča se često koristi u proizvodnji namještaja, brzom pakiranju, proizvodnji čeličnih bočnih kutija itd., jer će upotreba velike količine ljepila vjerojatno uzrokovati prekomjernu emisiju formaldehida, pa je zaštita okoliša šperploče vrlo zabrinuta kada ljudi biraju namještaj. Šperploča ima veliku čvrstoću i dobru fleksibilnost. MDF je proporcionalan i pogodan za proizvodnju i obradu. To je jedna od tri glavne umjetne ploče. Dakle, što uzrokuje deformaciju šperploče?

1. Deformacija uzrokovana razlikom u sadržaju vode u nekim unutarnjim područjima.
U proizvodnji šperploče, kao što su ostaci iverice i vlaknasti dijelovi vlaknatice srednje gustoće, područje sušenja je neravnomjerno ili neravnomjerno u cijelom procesu dimenzioniranja. U proizvodnji šperploče, premaz furnira je neravnomjeran, itd. Postoje razlike u sadržaju vode, stvrdnjavanje ljepila i isparavanje sadržaja vode su različiti, a naprezanje je asimetrično, što rezultira deformacijom.

2

2. Neodgovarajući postupak vrućeg prešanja ili deformacija uzrokovana utjecajem same preše.
Tijekom cijelog procesa prešanja šperploče, zbog uvjeta same preše, kao što su deformacija ploče za prešanje, nedovoljna temperatura pojedinačnih ploča za vruće prešanje, ili deformacije uzrokovane neravnomjernim pritiskom, ili nepravilnim držanjem procesa vrućeg prešanja, također visoka ili preniska temperatura, deformacije uzrokovane prekomjernim pritiskom itd.

3. Deformacija uzrokovana strukturnom asimetrijom.
Strukturna asimetrija je ključni faktor koji uzrokuje unutarnje naprezanje u ploči. Na primjer, površinski i stražnji sloj vlaknaste ploče srednje gustoće i iverice razlikuju se po veličini i veličini, a gornja i donja strana neutralnog sloja šperploče razlikuju se u pogledu vrste drveća, orijentacije vlakana furnira, debljine, sadržaja vlage , broj slojeva i metode proizvodnje. Ploča ima uvijene linije itd., što je također ključni razlog deformacije savijanja.

3

Prethodna:

Sljedeća: Usporedba građevinskih materijala: iverice, MDF i šperploča

Vruće kategorije

ONLINE